A Royal Fanfare Ensemble megalakulásának története

 

A Royal Fanfare Ensemble az ország legrégebben működő trombitaegyüttese. A kvartett 2002-ben alakult Komlóssy Gábor és Gucz György ötlete alapján.

Alapítótagok: Devecsai Gábor, Gucz György, Komlóssy Gábor és Szász József.

2003-tól sorra érkeztek a felkérések, ezáltal az újonnan alakult együttes lehetőséget kapott a bemutatkozásra. Részt vettek a nyári Balmazújvárosi Trombitástábor egyik templomi koncertjén. Majd ugyanebben az évben jótékonysági koncertet adtak a Budapesti Pozsonyi úti Református Templomban.

2004 is bővelkedett koncertekben, újra megtartották a jótékonysági koncertet a Református Templomban, februárban, majd az ezt követő hónapban bérletes kamara koncertet adtak a T-Com Zeneházban.

Több esküvőn, fogadáson és rendezvényen lettek szerves résztvevők.

2005-ös évtől több rangos rendezvényen léptek fel, ezek közé tartozott a mátrai „Muzsikál az erdő” fesztivál és a Fehérgyarmati Kamarazenei és Trombitásverseny, amelyen a gálakoncert neves előadóivá váltak.

Támogatónak megnyerték az Andrik és Andréka Hangszerkészítő és Javító Kft.-t.

    2006-ban szintén részt vettek a Fehérgyarmati Fesztiválon. Ez év nagy kihívása egy hangszerbemutatóval egybekötött koncert turné volt, az ország három nagy városában, a Schagerl hangszergyártó cég szervezésében.

A következő évtől egyre több önálló hangversenyt adtak az ország különböző pontján. Néhány kisebb, de rendkívül zeneszerető településre is eljutottak, mint például Átány, Parád, Kozárd vagy Mátramindszent.

Az együttes profilját és repertoárját nagyban meghatározza a reneszánsz és barokk iránti kötődés és ezen korszakok stílusos prezentálása. Rengeteg lehetőségük volt színes repertoárjuk bemutatására. A teljesség igényessége nélkül: Duna-karnevál és a Hídünnep rendezvénysorozat Budapesten, reneszánsz koncertek Erdőtelken ,Dabason vagy Egerben.

Szakmai hozzáértésüket tükrözi, hogy 2005-től magukénak tekinthetik két külföldön is elismert trombitaművész, -Bakó Levente (Liszt-díjas trombitaművész) és Boldoczki Gábor trombitaművész, (Maurice André verseny győztese)- ajánlását és támogatását.

>> GALÉRIA <<